Solbakken skifter halvt hold ud mod Hobro

admin

426 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

FC København, der allerede har vundet det danske mesterskab, har givet de tre svenske EM-spillere, Ludwig Augustinsson, Erik Johansson og Robin Olsen, en lille pause.

Dermed er de ikke med i FCK's to kommende udekampe i Superligaen og går glip af søndagens kamp i Hobro samt næste uges opgør i Esbjerg.

Ud over den svenske trio er de to centrale midtbanespillere Thomas Delaney og William Kvist ude med karantæner mod Hobro.

- Robin, Erik og Ludwig har fået lidt ferie allerede nu, da de snart skal til EM i Frankrig med det svenske landshold. Derfor er de ikke med i vores to udekampe i Hobro og Esbjerg.

- Derudover har Delaney og Kvist jo karantæne på søndag, og det gør selvsagt, at nogle andre i stedet vil få chancen, siger FCK-træner Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

- I den grad det går an, vil vi prøve at bevare en vis base på holdet og ikke sætte alt for mange nye ind på holdet samtidig, men i stedet fordele det lidt på kampene mod Hobro og Esbjerg.

- Men det bliver rundt regnet et halvt nyt hold mod Hobro. Især bagest er vi nødt til at skifte lidt ud i kæderne, siger han.

Nordmanden forsøger at motivere sine spillere, så godt han kan.

- Vi kan spille frit, men det skal ikke være for frit, for hvis man har den følelse, bliver indsatsen som regel ret dårlig.

- Vi skal have en vis substans i holdet og i præstationen, selv om det er en svær situation, hvor luften helt naturligt er gået lidt af ballonen.

- Det ville i hvert fald være unormalt, hvis den ikke var det - en sådan reaktion kommer helt automatisk, når man har arbejdet så intenst efter et stort mål, så længe som vi har.

- Men vi har så tilpas mange gode fodboldspillere i truppen, at det skal vi kunne klare nogenlunde, siger Solbakken.

Robin Olsen, Erik Johansson og Ludwig Augustinsson er tilbage på træningsanlægget hos FCK på torsdag.

/ritzau/