Solskinsvejret genopstår i påsken

Selv om det kun er mandag, ser mange danskere nok allerede frem mod slutningen af ugen, hvor påsken står for døren.

Påsken, der i den kristne kirke markerer Jesu opstandelse, giver også en række fridage fra arbejdet for mange danskere.

Og vejret tegner til at blive pænt denne påske, lyder det fra DMI. Men inden vi kommer så vidt, at vi skal dække bordet med sild og snaps, skal vi igennem nogle dage, hvor vejret ikke ligefrem opfordrer til udendørsaktiviteter.

- Ugen starter våd og blæsende. Vi har haft en del regnvejr natten til mandag, og det fortsætter mandag formiddag, og det bliver en noget blæsende dag, siger meteorolog Mogens Rønnebek.

- Tirsdag bliver en rigtig våd dag med regn og slud. Nedbøren kan falde som slud især i de nordlige og østlige egne. Det bliver også en blæsende dag, hvor vi kan få en god kuling i nærheden af stormstyrke, siger han.

Onsdag før påske er traditionelt en af årets største indkøbsdage, og hvis man er heldig, befinder man sig måske indenfor i et supermarked, når en af dagens kolde vindstød rammer.

Men solen vil også vise sig flere steder, og det varsler et par pæne påskedage skærtorsdag og langfredag, lyder det fra DMI.

- Skærtorsdag kommer der godt med solskin og kun enkelte byger. Det bliver omkring fem til otte grader. Natten til fredag kan vi få udbredt nattefrost, før vi igen fredag får en pæn dag, siger Mogens Rønnebek.

DMI-meteorologen siger, at vejret i påskeweekenden også lover godt. Så når påskefrokosten er indtaget, er der godt muligheden for at tage en lang gåtur uden den store risiko for at blive våd.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip