Sortsyn i byggebranchen - 6000 job forsvinder

2013 bliver træls for byggeriet og mange håndværkere.

Selvom der er rekordfå byggejob for tiden, frygter Dansk Byggeri, at næste år bliver endnu værre, skriver Fagbladet 3F.

- Sådan som verden ser ud inden for bygge og anlæg, ser det ud til, at beskæftigelsen vil falde med 5-6000 næste år, siger Finn Bo Frandsen, seniorøkonom hos byggeriets arbejdsgivere.

Lige nu står godt 6000 byggearbejdere uden job, og de vil altså formentligt få følgeskab af endnu flere næste år. Faldet skyldes blandt andet færre investeringer i veje og udløb af boligjobordningen. Det skyldes også, at det private nybyggeri fortsat er i krise.

Samtidig har kommunernes aftale med regeringen tvunget mange kommuner til at droppe energirenoveringer for milliarder til næste år.

- Regeringen gør det jo af hensyn til EU's krav til budgettet. Men hvis vi skal energirenovere, kan man spørge sig selv, om det ikke er nu, vi skal i gang, mens der ikke er travlt i byggeriet, og priserne er lave, mener Finn Bo Frandsen.

Hos byggearbejdernes fagforening 3F frygter Peter Hougård Nielsen også, at flere håndværkere må lægge murerskeen og tommestokken på hylden. Han håber dog, at der kommer gang i byggeriet senere på året.

- Vi skal have sat gang i nogle flere job. Kommunerne har afsat penge til energirenoveringer, og de skal rykkes frem, mener Peter Hougård Nielsen, som er formand for 3F's byggegruppe.

Kommuner må bruge 15,5 milliarder kroner på byggeopgaver i 2013. Godt fem milliarder mindre end sidste år.

En rundspørge blandt kommunerne fra Energiforum Danmark viser, at hver fjerde kommune har droppet byggeprojekter på grund af anlægsloftet.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip