Spænding før Grammy-brag: Danskere med chance

Den amerikanske rapper Jay-Z tegner med ni nomineringer til at blive den helt store vinder ved det 56. Grammy-show, der i aften løber af stablen i Los Angeles. 

Han får nomineringer for sit musikalske bidrag i 2013, blandt andet for albummet 'Magna Carta Holy Grail'.

Det store prisshow afviklet i Staples Center i Los Angeles og blandt festens forventede prisvindere er Justin Timberlake, rapperen Kendrick Lamar og Macklemore & Ryan Lewis, som alle er nomineret til syv priser.

Flere danske musikere har dog også chancen for at løbe med en af de eftertragtede Grammy-statuetter.

På rocksiden er Volbeat nomineret i kategorien 'Best Metal Performance' for deres sang 'Room 24' med gæstevokal af King Diamond.

Også den danske rapgruppe Suspekt er med i det fine Grammy-felt. Gruppen fra Albertslund er med-nomineret i kategorien 'Album of the Year', idet de medvirker på den amerikanske rapper Kendrick Lamars udspil "Good Kid, M.A.A.D City". 

I den klassiske afdeling er der også dansk deltagelse, skriver musikeren.dk.

Det drejer det sig om to udgivelser fra det danske pladeselskab Dacapo Records, der er med i opløbet om hele tre priser.

Vagn Holmboes 'Koncerter' er nomineret i kategorien 'Best Classical Compendium' og Magnus Lindberg: EXPO, Piano Concerto No. 2, Al largo er nomineret for 'Best contemporary classical composition' og 'Best classical instrumental solo'.

Der dystes om priser i 80 forskellige kategorier.

Newspaq

 

Dagens Gossip