Spanien bliver fyldt til bristepunktet til sommer

admin

426 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Uroen i Nordafrika og striben af terroranslag i Tyrkiet har fået turisterne til at kigge andre steder hen, når der skal vælges sommerferie. Spanien og Grækenland er eftertragtede og det i en grad, hvor der ikke vil være plads nok.

Det skriver avisen The Guardian, der bakkes op af rejseekspert og ambassadør for Bravo Tours Stig Elling.

- Det bliver et meget vanskeligt år for mange destinationer, men en ekstrem succes for specielt Grækenland og Spanien. Men de har ikke den kapacitet, der bliver efterspurgt.

- Pludseligt bliver verden for lille til alle os, der gerne vil på ferie. Jeg er bange for, at mange danskere vil komme i en ulykkelig situation, hvis de hopper på en flyver. For der vil ikke være senge at få, siger han.

Han venter, at presset vil sprede sig fra de populære destinationer som Mallorca, Ibiza og Menorca til fastlandet, hvor der vil komme pres på området omkring Malaga.

Det er ikke bare antallet af sengepladser, der vil være under pres. I en større artikel fortæller den britiske avis The Guardian, at øgruppen Balearerne, hvor Mallorca ligger, venter en stigning i antallet af turister på 20 procent fra sidste års 13 millioner.

- Sidste år havde vi problemer med kloakkerne. Systemet kunne ikke følge med, og vi kan ikke lade folk bade med sådan nogle problemer, siger Gerard Hau, talsmand for miljøgruppen GOB, om forholdene på Mallorca til The Guardian.

For Stig Elling og Bravo Tours betyder udviklingen, at man ikke kan følge med efterspørgslen.

- Vi ville utroligt gerne sætte ekstra fly ind til Mallorca, Ibiza og andre steder i Spanien. Men det er umuligt at skaffe sengene til det, Stig Elling.

For dem, der gerne vil have ro og oplevelser, der ikke involverer store mængder andre turister, bliver det også sværere at finde et sted. Stig Elling har dog et råd:

- Så skal man tage til Tyrkiet.

/ritzau/