Spurs ydmyger Heat-stjerner i tredje NBA-finale

Basketballstjernerne fra Miami Heat indkasserede natten til onsdag dansk tid et ydmygende nederlag på 92-111 på hjemmebane til San Antonio Spurs.

Det var den tredje finalekamp i NBA, og nu fører Spurs med 2-1 i kampe. Der spilles bedst ud af syv kampe.

Spurs kom flyvende fra start, og især Texas-holdets 22-årige stortalent Kawhi Leonard var i topform med 29 point, hvilket var karrierens højeste pointantal for ham personligt i en enkelt kamp.

- Jeg var bare i angrebshumør og forsøgte at være aggressiv tidligt i kampen. At få nogle bolde i kurven fik mig i gang, siger Leonard, der til sammenligning kun scorede 12,9 point i gennemsnit i hele grundspillet.

Alene i første quarter mod Miami scorede Leonard 16 af sine 29 point, og det var medvirkende til, at Spurs aldrig kom i alvorlige problemer.

- Man kan se, at når han kommer ind i sådan en rytme, så kan han blive meget speciel, siger Spurs-veteranen Tim Duncan, som lavede 14 point.

I den anden ende af banen blev Miamis stjernespillere LeBron James og Dwyane Wade holdt nede på 22 point hver.

Spurs førte med 71-50 ved pausen og scorede i første halvleg på mere end tre ud af fire forsøg. Det er rekord i en finale.

- Jeg tror aldrig, at vi rammer på 76 procent af vores forsøg i en halvleg igen. Jeg mener, det er sindssygt, siger Spurs-træner Gregg Popovich.

I anden halvdel af kampen kom Miami bedre med, men det var for sent at rette op på skaden, selv om Spurs kun var foran med syv point på et tidspunkt i tredje quarter.

- Spurs vandt klart duellen denne gang. De kom ud i et andet tempo end os. Det virkede som om, at vi var på hælene i det meste af første halvleg, erkender Heat-træner Erik Spoelstra.

Den fjerde finalekamp spilles i Miami torsdag. Miami har vundet titlen de seneste to sæsoner. Spurs vandt NBA i 2007.

/ritzau/

 

Dagens Gossip