Stærk franskmand forstærker Newcastles startproblemer

15/09/2015

Sommerens ansættelse af den tidligere engelske landstræner Steve McClaren skulle have bragt Newcastle væk fra bundregionerne i Premier League, men foreløbig er det svært at få øje på nogen effekt af managerskiftet.

Newcastle tabte mandag aften 0-2 på udebane til West Ham og er efter fem kampe fortsat uden sejr i ligaen.

Mod et veloplagt West Ham-hold kom nordenglænderne under tøflen, og især West Hams franske nyerhvervelse Dimitri Payet var med to scoringer hård ved gæsterne.

Kampen havde fået en bemærkelsesværdig optakt, da Newcastles spillerbus sad fast i Londons fyraftenstrafik, så spillerne måtte spadsere halvanden kilometer hen til Upton Park.

Om det var den uventede travetur, der havde givet gæsterne stive ben, er uvist, men der gik i hvert fald kun ni minutter, før de var bagud med 0-1 på en fornem afslutning af Payet.

Den tidligere Marseille-spiller placerede bolden præcist op i målhjørnet, da han modtog en tværpasning fra anfører Mark Noble, og så var det igen op ad bakke for Newcastle.

Payet var i det hele taget kampens store profil, og det understregede han igen straks efter pausen, da han fordoblede føringen.

Victor Moses blev sendt af sted i et kontrastød, hans afslutning prellede af mod overliggeren, og så kunne Payet let gøre sig til dobbelt målscorer på returbolden.

Med sejren sikrede West Ham sig sæsonens første gevinst på hjemmebane efter en indledning med to imponerende udesejre og to skuffelser på eget græs.

London-holdet er nummer fem i Premier League med ni point. Newcastle rykker ned på sidstepladsen med blot to point efter fem kampe.