Stærkt Okore-comeback i Villa-uafgjort mod tophold

24/11/2014

Jores Okore leverede mandag aften et stærkt comeback til Premier League, da han mod Southampton var med til at sikre Aston Villa et enkelt point.

Den 22-årige danske midterforsvarer, der blev korsbåndsskadet sidste efterår kort efter sit skifte fra FC Nordsjælland, gjorde et godt defensivt indtryk i 1-1-kampen mod topholdet Southampton.

I sin første ligakamp i 14 måneder fik nærkampstærke Okore mange gange sendt bolden ud af farezonen, når gæsterne fra Southampton pressede på. Hvis det ikke var en fod, som kom i vejen, så var det med panden, at danskeren fik Villas publikum til at ånde lettet op.

I slutningen af første halvleg havde den tidligere FC Nordsjælland-spiller endda overskud til at snige sig med frem på et frispark. Okore svingede benene rundt om sig selv i et noget uortodokst forsøgt på at rage en nedfaldsbold over målstregen.

På det tidspunkt havde Aston Villa taget en overraskende føring på et mål fra anfører Gabriel Agbonlahor efter en halv times spil. Kantspilleren, der på grund af skader hos Villa lå på toppen, udnyttede en misforståelse i Southamptons bageste rækker.

Målmand Fraser Forster og forsvarsspilleren Toby Alderweireld talte ikke godt nok sammen, og så smuttede Agbonlahor imellem de to Southampton-folk og scorede til 1-0.

Gæsterne havde ellers styret kampen i den første halve time med et aggressivt pres, og det gentog sig i store dele af anden halvleg.

Små 10 minutter før slutfløjt udlignede Nathaniel Clyne fortjent til 1-1 for Southampton i en situation, hvor flere af hjemmeholdets forsvarsspillere slap markeringerne. Bolden blev spillet på tværs til Clyne, som sikkert kunne score. Jores Okore kunne på ingen måde klandres for målet.

Danskeren mødte op med sparsom spilletid i benene fra kampe med landsholdet og U21-landsholdet tidligere på efteråret. Selv om Jores Okore har været klarmeldt i flere måneder, har Aston Villa-manager Paul Lambert ikke set danskerens vej.

Det var dog ventet, at han måske ville få chancen mod Southampton på grund af skader hos tre af klubbens øvrige midterforsvarere.

Southampton indtager Premier Leagues andenplads - seks point efter topholdet Chelsea. Aston Villa har et hul på to point til klubberne under nedrykningsstregen.