Stig og Anneli reddede dådyr fra iskold død i sø

En stille gåtur til deres sommerhus i skoven i Värmland endte som en desperat kamp for at redde to dådyr fra druknedøden for det svenske par Stig og Anneli Jansson. 

Parret hørte en mærkelig lyd i skoven, men de kunne ikke afgøre, hvad det var.

- Det lød som om, der var nogen ude at ro, men da jeg kom nærmere, kunne jeg se, at lyden ikke var årer i vandet, men klove der skrabede mod is, siger Stig Jansson til Expressen. 

Måtte redde dyrene

To unge dådyr var gået gennem isen, og kæmpede en hård kamp for at komme op igen. Stig Jansson bad sin kone om at lukke hundende ind sommerhuset, mens han selv fandt et reb frem.

- Der var ikke noget alternativ, det eneste jeg tænkte på, var at redde dyrene, siger Stig Jansson. 

Det lykkedes ham at lave en lasso, og efter nogle forsøg, fik han trukket det ene dådyr op, som de med det samme begyndte at massere for at øge blodcirkulationen. 

Tog det med hjem

Det var sværere at få fat i det andet dådyr, men netop som Stig Jansson var ved at give op, fik han fat i dyret. Desværre var det væsentligt mere afkræftet end det første, så de tog det med hjem, og forsøgte uden held at fodre det. 

Men efter en nat i et opvarmet udehus, havde dådyret samlet kræfter igen.

- Det bevægede sig rundt i udehuset, så vi kørte det tilbage til skoven, hvor det sprang ind i skoven igen. Han var fri og havde overlevet, en fantastisk følelse, siger Stig Jansson til Expressen

 

 

 

Dagens Gossip