Støjberg afviser bekymring om løndumping i V-udspil

Ingen behøver frygte, at billig udenlandsk arbejdskraft kommer væltende ind over landets grænser, hvis Venstres får gennemført sin nye udlændingepolitik.

Det siger partiets politiske ordfører, Inger Støjberg, efter at Socialdemokraterne har udtrykt bekymring over, at man med udsigt til en årsindtægt på blot 200.000 kroner vil kunne få opholds- og arbejdstilladelse, hvis man kommer fra særlige højtudviklede lande.

- Det er allerede i dag sådan, at man som EU-borger helt uhindret kan komme hertil.

- Så hvor en rumæner lige nu frit kan komme til Danmark og søge arbejde, så er der jo trods alt sat en indkomstgrænse i vores udspil, som man skal leve op til.

- Og det skal selvfølgelig være et job til overenskomstmæssig løn og vilkår, understreger Støjberg.

Hun vil dog ikke nærmere ind på, hvorfor grænsen lige præcis er sat ved 200.000 kroner i det udkast, som blev lækket onsdag.

- Jeg vil ikke diskutere beløbsgrænser, fordi det netop er et udkast, som vi skal bruge næste uge på at diskutere, inden vi fremlægger det i forbindelse med vores sommergruppemøde i næste weekend.

- Først om en lille halvanden uges tid kan vi begynde at diskutere enkeltheder, siger hun.

Inger Støjberg afviser dog, at grænsen kan blive endnu lavere.

- Vi vil sikre, at man har et reelt job i hånden. I dag er det omkring 40 procent af dem, der kommer hertil på green card-ordningen, der tjener under mindstelønnen, og på denne måde håber vi at stramme op og sikre, at de kan forsøge sig selv.

I dag skal tilrejsende fra lande udenfor EU have fået tilbudt et job med en årsløn på 375.000 kroner eller mere for at få arbejds- og opholdstilladelse.

I Venstres udspil er der lagt op til en differentiering, som betyder, at man skal tjene 400.000 kroner årligt, hvis man kommer fra et mindre udviklet land.

/ritzau/

 

Dagens Gossip