Større redningsaktion på Øresund - mindst seks i vandet

Skrevet af admin

09/05/2016

Mest læste i dag

Redningsbåde, dykkere og en helikopter deltog, da flere personer mandag eftermiddag blev set i vandet ved Saltholm i Øresund.

Det var en beboer på Saltholm, der slog alarm.

Det viste sig, at der var tale om fire personer, der havde problemer i vandet ved Saltholm. En blev reddet op af vandet af helikopteren.

- En anden er kørt på sygehuset i ambulance, siger politiets pressetalsmand Henrik Møller Jakobsen.

Først på natten til tirsdag oplyser vagtchefen ved Københavns Politi, at to af de fire personer fortsat modtager behandling på sygehuset. En af dem er lagt i respirator.

De fire personer er ifølge politiet mandlige asylansøgere, der den seneste tid har opholdt i Center Sandholm i Nordsjælland.

De forsøgte angiveligt at komme til Sverige.

Dirch Jansen Schmidt, der er formand Saltholms bestyrelse, fortæller til TV 2 Lorry, at to personer bankede på døren hos en lokal beboer og bad om et glas vand.

De to talte meget dårligt engelsk, men lod forstå, at de troede, de var kommet til Sverige og sagde, at de ville søge asyl. De forlod huset efter at have drukket deres glas vand.

Hos Københavns Politi ville talsmand Henrik Møller Jakobsen tidligere mandag aften hverken be- eller afkræfte tv-stationens oplysninger.

- Vi er i gang med en klassisk efterforskning, hvor vi prøver at finde ud af, hvad der foregået.

- I første omgang skal vi undersøge, om deres papirer er ægte, og hvordan de er kommet derud. Er de sejlet, er de bragt til Peberholm, eller er de kommet derud på en helt tredje måde?, sagde han.

Københavns Politi kan fortsat ikke oplyse nationaliteten på de fire mænd.

/ritzau/