Stormvejr i Storbritannien koster menneskeliv

En ældre mand har mistet livet i det voldsomme uvejr, som i disse dage hærger Storbritannien og omegn. Med vindstød på op til 50 meter per sekund er tusindvis efterladt uden strøm og med udsigt til et noget udfordrende oprydningsarbejde.

Ifølge BBC blev den ældre mand dræbt af stød, da han forsøgte at flytte et træ, der var viklet ind i nogle elkabler i Wiltshire i det sydvestlige England.

Torsdag har indtil videre budt på en lille pause i uvejret, men fra fredag og fremefter kan et lavtryk i Atlanterhavet føre til, at vinden øges igen. Der er også udsigt til et betydeligt snefald i det nordlige Irland, i det sydlige Skotland og i det nordlige England.

LÆS OGSÅ: Se de vilde billeder: England ramt af monsterbølger

Meteorologer advarer endvidere om masser af regn, og at vandstanden nogle steder kan nå det højeste niveau i 60 år.

Ifølge dpa er over en kvart million britiske og irske husstande torsdag uden strøm - nærmere betegnet i omegnen af 270.000.

Det voldsomme vejr har også være ødelæggende for de forskellige landes infrastruktur, hvor træer og løse genstande spærrer veje og togstrækninger mange steder.

I Wales blev der onsdag aften målt vindstød på 50 meter per sekund. Til sammenligning er grænsen for orkan 33 meter per sekund.

Generalmajor Patrick Sanders, som koordinerer forsvarets indsats i de oversvømmelsesramte områder i Storbritannien, beskriver ødelæggelserne som "en naturkatastrofe næsten uden sidestykke" i landet, skriver Financial Times.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip