Studerende: Jeg fremstillede gift på mit værelse

Skrevet af admin

22/03/2014

Mest læste i dag

Daniel Harry Milzman fra Georgetown University i Washington er blevet anklaget for at besidde en potentielt dødelig mængde af det giftige stof ricin.

Den amerikanske studerende fortalte FBI tidligere på ugen, at han selv fremstillede stoffet på sit kollegieværelse for omkring en måned siden, efter at have købt materialerne i lokale forretninger.

Han var iført beskyttelsesbriller og støvmaske under fremstillingen, og han havde produceret 123 milligram og opbevarede stoffet i en plastikpose, viser retsdokumenter.

Koncentrationen af stoffet var så høj, at det kunne være dødbringende, hvis det blev indåndet.

Milzman fortalte en af de ansvarlige på kollegiet, at han havde produceret giftstoffet og viste vedkommende plastikposen. Den næste dag kom FBI forbi og interviewede ham.

Det er fortsat uklart, hvad den studerende ville bruge stoffet til.

FBI's talskvinde Jacqueline Maguire siger, at der ikke er grund til at tro, at det har en forbindelse til terrorisme.

De amerikanske myndigheder har standset flere giftige ricin-breve de seneste år.

I maj 2013 blev der sendt giftbreve til både USA's præsident, Barack Obama, og New Yorks borgmester, Michael Bloomberg.

En tredje kuvert var rettet mod Bloombergs lobbygruppe "Borgmestre mod Illegale Våben", der arbejder for en strammere våbenlov.

Alle brevene blev dog opsnappet, før de nåede frem.

I april 2013 blev en mand fra Mississippi anholdt i forbindelse med breve sendt til Obama, en senator og en lokal dommer.

Stoffet ricin er meget giftigt. Det skal være dobbelt så giftigt som kobraslangens gift og 6000 gange stærkere end blåsyre.

/ritzau/AFP