Styrelse advarer mod kosttilskud: Kan føre til dødsfald

Skrevet af admin

15/11/2013

Mest læste i dag

Fødevarestyrelsen advarer nu danskerne mod at tage kosttilskuddet Versa-1.

Kosttilskuddet Versa-1 er sat i forbindelse med flere tilfælde af leverbetændelse - akut hepatitis - og et dødsfald blandt personer, som har indtaget produktet, oplyser styrelsen.

- Dødsfaldet og tilfældene af leverbetændelse er alle i USA. Det er de amerikanske sundhedsmyndigheder, der har sendt en advarsel til sundhedsmyndighederne i EU, og det er den, vi reagerer på, siger Anna Kousholt fra Fødevarerejseholdet, Kosttilskudsgruppen.

Produktet, der primært bruges af bodybuildere, sælges fra flere forskellige udenlandske, men dansksprogede hjemmesider, herunder www.svenskkosttilskud.dk

Virksomhederne bag disse hjemmesider er bosiddende henholdsvis på Færøerne og i Sverige. Fødevarestyrelsen har derfor kontaktet de færøske og svenske myndigheder for videre opfølgning på sagen.

Fødevarestyrelsen råder generelt de danske forbrugere til at være meget forsigtige ved køb af kosttilskud på internettet.

- Søg grundige oplysninger om et produkt, hvis det forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker, lyder rådet fra Anna Kousholt.

- Hvis du vil sikre dig, at et produkt er omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol, kan du finde oplysninger om registrerede kosttilskud på altomkost.dk.

/ritzau/