Superligaklubber kalder Morten Olsen-ønske respektløst

Da Morten Olsen onsdag udtog sit landshold til testkampen mod Montenegro 8. juni i Viborg, indeholdt truppen som forventet flere superligaprofiler.

Og på pressemødet ved udtagelsen fortalte Morten Olsen, at han havde fået tilsagn fra de pågældende superligaklubber om, at klubberne vil frigive spillerne til landsholdssamlingen inden sidste runde i Alka Superligaen.

Meldingen fra Morten Olsen vækker vrede blandt flere klubber. For selv om eksempelvis FC Midtjylland skulle have sikret sig guldet til den tid, kan det få betydning for andre hold, hvis et hold som FCM stiller svækket op, fordi flere profiler er frigivet til landsholdet.

- Jeg synes, det er et utilstedeligt og respektløst ønske - eller statement om man vil - fra landstræneren, der potentielt kan have indflydelse på alle hold uden for den nuværende top to i forhold til Superligaens sluttabel, siger Peter Christiansen, sportschef i Randers FC, til tipsbladet.dk.

Også i Esbjerg, som fortsat er en del af nedrykningskampen, kalder direktør Søren Poulsen landstrænerens ønske for respektløst og tilføjer:

- Landstrænerens udtalelse vækker undren, og jeg bryder mig slet ikke om det, siger han.

Hans egen klub kan i sidste runde have brug for hjælp fra FC Midtjylland, som skal møde en anden nedrykningskandidat, Sønderjyske, men FCM vil sandsynligvis være uden landsholdsspillerne Jakob Poulsen, Pione Sisto og Morten "Duncan" Rasmussen til kampen.

- Vi er i gang med at snakke struktur i Superligaen, og der må jeg bare pege på, at et af de allervigtigste elementer, vi taler om, er fairness. Det er et vigtigt parameter. Og så kan man spørge, hvor meget fairness det her signalerer, lyder det fra Esbjerg-direktøren.

DBU's elitechef, Kim Hallberg, oplyser, at det alene er op til klubberne at beslutte, hvornår klubbens spillere kan få fri til at træne med landsholdet.

De skal tidligst afgive spillerne mandag morgen.

- Derudover er det alene op til klubberne, der afgør, om en spiller frigives til landsholdet, siger Kim Hallberg i en pressemeddelelse.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, siger om Morten Olsens ønske om at få frigivet spillere.

- Til det har vi svaret, at vi ikke kan godkende, at klubberne ikke til enhver tid stiller med stærkeste hold. Sådan er det i enhver ordentlig fodboldturnering - og selvfølgelig også i Alka Superligaen, siger direktøren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip