Svensk politi jagter to efter blodbad på restaurant

Svensk politi jagter mindst to personer, som åbnede ild med automatvåben på en restaurant i Göteborg onsdag og dræbte mindst to og sårede over en halv snes andre.

- Angrebet blev gennemført "helt uden følelser", siger politiet på et pressemøde.

- Gerningsmændene flygtede i en bil. Vi har ingen mistænkte eller anholdte. Jeg kan og vil ikke udtale mig om, hvilke spor vi har, siger politiets regionchef Klas Friberg, der holdt pressekonferencen torsdag formiddag.

Skudangrebet skete onsdag aften på en restaurant på Vårväderstorget på øen Hisinge. Det første alarmopkald til politiet kom klokken 22.23.

- Der kom to personer ind i lokalet med kalasjnikov-geværer. De havde dødningemasker på, kom ind og skød helt vildt rundt om sig og rettede deres våben mod gæsterne i restauranten. De skød meget, siger et øjenvidne.

Den svenske avis Expressen skriver, at en af gerningsmændene havde en gul politivest på under angrebet.

De to mænd, som blev dræbt, var i begyndelsen af 20'erne.

Otte af de sårede er indlagt på Det Sahlgrenska Sygehus.

- Tre er hårdt såret, men deres tilstand bliver vurderet til at være stabil, siger informationschefen på sygehuset, Isa Klang.

En af personerne, som blev dræbt under det brutale skyderi, skal ifølge Expressens kilde, have haft forbindelser til et af ofrene for et tredobbelt drab i Uddevalla 7. marts.

Men politiet vil ikke officielt udtale sig om, hvorvidt der er en kobling mellem de to brutale drab.

To brødre på 21 og 22 år er sigtet og varetægtsfængslet for blandt andet brud på narkotikalovgivningen i forbindelse med drabene i Uddevalla.

Onsdagens skuddrama fandt sted i bydelen Västra Hisinge, hvor et stort socialt boligbyggeri - Biskopsgården - i flere år har været plaget af uroligheder og grove voldshandlinger.

Skyderier og påsatte brande er blevet hverdagskost ifølge Expressen.

/ritzau/TT

Dagens Gossip