Svensker fuldender stort Brøndby-comeback i Esbjerg

admin

426 uger siden

|

16/05/2016

Dagens topnyheder

Brøndby leverede mandag et stort comeback, da det lykkedes at slå Esbjerg 3-2 på udebane i Superligaen.

Johan Larsson sikrede gæsterne sejren på et hovedstød et minut før slutfløjt, efter at indskifteren Teemu Pukki havde lagt grundstenene med to scoringer midtvejs i anden halvleg.

Med nu tre sejre i træk holder Brøndby sig med helt fremme i kampen om sølv og bronze.

Selv om Esbjerg ikke har det store at spille for i bunden af ligaen, så var det slet ikke til at se i kampens indledning, hvor tøvende og sløset forsvarsspil fra Brøndbys side hurtigt førte til to Esbjerg-scoringer.

Først blev Kevin Mensah sendt afsted på højrekanten med en dybdeaflevering, og ugeneret styrede den hurtige angriber mod mål og scorede sikkert til 1-0.

Lidt senere havde hollandske Mick van Buren bolden i den modsatte side af banen, og det lykkedes angriberen at trække forbi fire Brøndby-spillere, før han lagde bolden ind til 2-0 helt ude ved stolpen.

Jesper Juelsgård og Daniel Agger tog alt for let på situationen, hvor Mick van Buren viste langt mere vilje end Brøndby-folkene.

Gæsterne fik efter pausen taget sig sammen, men det var først med indskiftningen af Teemu Pukki efter en times spil, at der begyndte at ske noget. Esbjergs defensiv var ikke meget bedre end Brøndbys, hvilket Pukki var hurtig til at udnytte.

Først formåede Esbjergs Jesper Lauridsen ikke at sparke bolden ud af farezonen. I stedet røg den direkte op i luften, hvilket til sidst betød, at Frederik Holst fik mulighed for at trykke på mål.

Skudforsøget blev i første omgang halvklaret af Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg, inden Pukki fulgte op og let skød riposten i mål.

Kort efter udlignede den finske angriber, da han ved bageste stolpe med brystkassen sendte et Johan Larsson-frispark i mål til 2-2.

Larsson havde Brøndbys bedste forsøg før pausen, da han sendte et frispark på stolpen.

Et minut før tid skulle svenskeren også blive Brøndbys matchvinder i forbindelse med et hjørnespark, hvor han hoppede en halv meter højere end samtlige Esbjerg-forsvarere og headede bolden i mål.

Brøndby har på ligaens femteplads 51 point med et point op til FC Midtjylland på tredjepladsen. Esbjerg, der ikke har vundet i de seneste syv kampe, er næstsidst med 27 point.

/ritzau/