Sydafrikansk politi: Dansker havde kønsorganer på køl

En kvinde har i detaljer fortalt sydafrikansk politi, hvordan en 58-årig dansker bedøvede hende og skar hendes kønsdele af, mens hun var ude af stand til at forsvare sig.

Overgrebet skulle ifølge kvinden være foregået i mandens hjem i byen Bloemfontein, Sydafrikas sjettestørste by.

- Kvinden vågnede og opdagede, at hun blødte fra sit underliv, fortæller Hangwani Mulaudzi, talsmand for politiet i Bloemfontein, til Ritzau.

Tippet fra kvinden fik i torsdags politiet til at ransage mandens hjem.

- I fryseren fandt vi 21 stykker af kvindelige kønsdele. Vi ved endnu ikke, hvor mange kvinder de stammer fra, siger politiets talsmand.

- Vores kriminaltekniske afdeling er i færd med at undersøge, hvilke dele der tilhører hvem.

I den anledning opfordrer politiet kvinder, der måtte have været udsat for den omtalte seksuelle mishandling, til at melde sig.

- Nogle finder det meget skamfuldt at skulle gå til politiet og fortælle den slags, siger talsmanden, der ikke udelukker, at der kan komme yderligere sigtelser end for seksuelle overgreb.

Talsmanden ønsker hverken at oplyse, hvordan danskeren forholder sig til de alvorlige anklager eller, hvad han har fortalt politiet.

- Men vi har grund til at tro, at vi har fat i den rette person.

- Bare det, at vi har fundet de her ting i hans hus, vidner om, at noget er helt galt.

Under ransagningen af mandens hjem fandt politiet ud over posen med kønsdelene også bedøvelsesmiddel, kirurgisk udstyr og en række billeder, der er blevet beslaglagt som bevismateriale i sagen.

Billederne viser angiveligt seksuelle overgreb mod kvinder.

Politiet mener ikke, at det ukendte antal kvinder, hvis kønsdele er fundet i danskerens fryser, er blevet dræbt.

- Kvinderne er i live, og vi leder stadigvæk efter dem, siger talsmanden.

Den 58-årige dansker skulle ifølge Ritzaus oplysninger eje en våbenforretning i byen samt en gård, hvorfra han udlejer værelser til turister.

Danskeren bor angiveligt sammen med sin kone og to børn. Politiet afviser forlydende om, at det skulle være konen, der anmeldte sin mand.

Politiet ønsker ikke at frigive danskerens navn, før han er blevet stillet for en dommer mandag. Ifølge talsmanden har danskeren boet i Sydafrika i "nogen tid".

Sager om mishandling af kvinders kønsorganer på grund af religiøse og kulturelle traditioner, herunder omskæring, er ikke et ukendt fænomen i Afrika.

Men politiets talsmand, Hangwani Mulaudzi, understreger, at den aktuelle sag er meget usædvanlig:

- Vi har aldrig set noget lignende, siger han

Udenrigsministeriets Borgerservice siger lørdag til Ritzau, at man er i færd med at undersøge sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip