Sygeplejersker får lukrativt pensionsafkast

Sygeplejerskernes, lægesekretærerne og socialrådgivernes pensioner blev en del mere værd sidste år. Faggruppernes pensionskasse PKA kom nemlig ud af 2012 med et afkast på 13,7 procent, hvilket svarer til et plus på 21 milliarder kroner.

Det er en markant forbedring i forhold til året før, hvor pengene blev forrentet med 9,4 procent.

- Det er helt ekstraordinært. Jeg har ikke tidligere oplevet, at både aktier og obligationer har leveret så store plusser på samme tid. For en medlemsejet institution, er det her godt nyt for medlemmerne, siger investeringsdirektør Michael Nellemann Pedersen.

En af grundene til det gode resultat er, at centralbankerne i USA, Europa og Kina har oversvømmet markedet med stor likviditet. Og de sydeuropæiske statsobligationer har givet gevinst i det forgangne år med et afkast på 18,1 procent

- Vi har været gode til at forudse, at en række sydeuropæiske lande samt Irland var værd at satse på, trods krise. Samtidig valgte vi at skille os af med danske statsobligationer, hvilket var en meget fornuftig beslutning, siger direktøren.

Ser man på aktierne, gav de børsnoterede under ét et afkast på 18,9 procent - men de danske aktier endte med at give et afkast på over 27 procent.

Formanden for PKA, der også er formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), er meget tilfreds med resultatet af flere grunde:

- For det første er det fantastisk for vores medlemmer, der er helt almindelige lønmodtagere i social- og sundhedssektoren, at deres pensionsopsparing er forbedret så markant i en krisetid, siger han om resultatet og fortsætter:

- For det andet, så viser resultatet, at vi, direktion og bestyrelse, gør et fornuftigt stykke arbejde.

PKA har omkring 250.000 medlemmer. Den samlede formue i pensionskassen er på 200 milliarder kroner. Sidste år blev der udbetalt omkring fire milliarder kroner til cirka 47.000 medlemmer i pensioner.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip