Systemet for betalingskort er nede landet over

06/09/2015 01:46

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Nets oplyser, at deres system lørdag aften er nede landet over, og at mange derfor vil opleve problemer med at betale med dankort og andre betalingskort.

- Hele kortplatformen er nede over hele landet, så vi anbefaler, at man slår over på offline-procedure.

- For at betale med kort skal terminalen være slået over i offline. Transaktionerne kommer ikke ind til os lige nu. Der er en fejl, som vi er ved at rette, der gør, at transaktionerne ikke kommer ind til os, siger Ulrik Marschall, der er pressevagt hos Nets.

Tidligere på aftenen var systemet ustabilt, men nu er meldingen altså, at systemet er helt nede.

Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvor lang tid det kommer til at tage at finde en løsning på problemet, lyder det.

Det er dog stadig muligt at betale ved bemandede kortterminaler, hvis ekspedienten skifter kortterminalens status til at være offline.

Særligt ved betalingsanlægget på Storebæltsbroen er der problemer.

- På Storebæltsbroen har de sat de steder, hvor man kan betale manuelt, i offline status. Men dem, der har Brobizz, skal vende rundt, så derfor kan der være kaos, siger Ulrik Marschall.

Problemet rammer også ubemandede tankstationer og webbutikker, som er afhængige af at have forbindelse til Nets' servere.

- Man kan ikke bruge det der, hvor det kræves, at man er online. Nogle kort, som Mastercard, debetkort og ungdomskort med saldokontrol, kan man ikke bruge, siger Ulrik Marschall.

/ritzau/