Tarmproblemer er mere pinligt end utroskab

Kvinder synes, det er langt mere pinligt at snakke åbent om mave-tarm-problemer, end det er at fortælle om utroskab. Det viser en ny undersøgelse blandt skandinaviske kvinder, foretaget af Userneeds på vegne af lægemiddelvirksomheden Almirall.

47,1 procent af undersøgelsens deltagere svarer, at de har et behov for at tale med andre om det, når de har maveproblemer. Men de undgår det, fordi de synes, det er et alt for pinligt emne at snakke om.

Mave-tarm-problemer overgår dermed andre tabu-emner som ensomhed, utroskab, alkoholproblemer og barnløshed.

-Rigtig mange kvinder lider i hverdagen af mave-tarm-problemer, som for eksempel oppustet mave, smerter og forstoppelse. Afføring er ulækkert, og da vi lever i en kultur, hvor især mange kvinders status hænger sammen med, at de er lækre og fører et tjekket liv, er deres problem ikke noget, de vil dele med andre, siger professor og overlæge Klaus Krogh, i en pressemeddelelse fra Almirall.

Han mener, det er vigtigt, at kvinder får taget hul på tabuet, så de kan få hjælp. Ifølge ham kan mave-tarm-problemer, der ikke bliver afhjulpet, ødelægge livskvalitet, social aktivitet, arbejde og sexliv. 

Faktisk viser den samme undersøgelse, at hver femte danske kvindes sexliv er negativt påvirket af hendes mave-tarm-problemer.

Tre fjerdedele af de kvinder, der har deltaget i undersøgelsen har desuden aldrig talt med deres læge om problemer med maven.

-Kvinder, der ofte har maveproblemer, bør søge læge. Både for at udelukke, at der er tale om en livstruende situation, men også for at få lindret symptomer, der gør livet surt i hverdagen. Ofte vil der være tale om irriteret tyktarm, som er den mest almindelige mave-tarm-lidelse herhjemme. 

 

Dagens Gossip