Taxichauffør ville smugle fire børn til Danmark

En taxichauffør fra Berlin er blevet sigtet for forsøg på menneskesmugling, efter han søndag blev stoppet i Rostock med fire uledsagede børn fra Afghanistan i bilen.

Ifølge sin egen forklaring, var han blevet kontaktet af en ukendt mand i Berlin, der bad ham om at køre de fire børn i alderen 10-13 år til Københavns Hovedbanegård fra Berlin.

Læs også: Finn har reddet 928 mennesker fra druknedøden

- Vi formoder, at chaufføren vidste, at det var ulovligt, fordi han han modtog 550 euro fra det ene barn, da turen startede, og den ukendte mand havde lovet ham 750 euro samlet for turen, siger pressetalsmand ved Rostock Bundespolizei, Frank Schmoll, til Dagens.dk.

Børnene var stukket af fra et asylcenter for uledsagede flygtninge i den tyske by Giessen ved Frankfurt, men det er ikke lykkedes politiet i Rostock at opklare, hvorfor de satte kursen mod Danmark. 

- Vi har undersøgt, om de har forældre eller anden familie i Danmark, men vi har ikke kunne opklare, hvorfor de fire børn ville til Danmark, siger Frank Schmoll. 

Han oplyser, at børnene nu er sendt tilbage til Giessen, og at taxachaufføren har fået beslaglagt betalingen, og han nu vil blive stillet for en dommer, hvor det vil blive afklaret, om han tidligere har været involveret i lignende sager. 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip