Teenagedreng fundet i live i Kathmandus ruiner

Fem dage efter, at Nepal blev ramt af et voldsomt jordskælv, har redningsmandskab fundet en teenagedreng i live i ruinerne.

- En 15-årig dreng er blevet reddet ud af murbrokkerne af et herberg, der hedder Hilton Guesthouse, siger polititalsmand Kamal Singh Bam.

- Vi afventer yderligere oplysninger.

Politiet tilføjer, at det er en nepalesisk dreng, som boede på herberget i udkanten af Kathmandu, da jordskælvet indtraf.

Nepalesiske medier viser billeder af drengen, som dækket af støv og mudder får en halskrave på og et drop i armen, inden han lægges på en båre og bliver kørt på hospitalet.

Den 15-årige dreng er den seneste overlevende, der er reddet ud af ruinerne. Tirsdag aften blev en 28-årig mand fundet i live.

Antallet af omkomne efter det kraftige jordskælv, der blev målt til 7,8, er nået op over 5500, oplyser myndigheder i Nepal.

Redningsmandskab er endnu ikke nået frem til nogle af de mere ufremkommelige landsbyer oppe i Himalaya-bjergene. Disse områder kan kun nås til fods, og det ventes at tage op til fem dage, inden hjælpen når frem.

Torsdag meddelte de nepalesiske myndigheder, at der igen vil blive åbnet for bjergbestigning på Mount Everest i næste uge.

Oppe på bjerget omkom 18 mennesker i laviner som følge af det kraftige jordskælv.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip