Terror i Paris lagde kimen til dansk grandprix-hit

Det er lørdag aften midt i november. De tre drenge fra bandet Lighthouse X er efter planen gået i studiet for at skrive det, der måneder senere skal vise sig at være et vinderhit ved det danske melodigrandprix.

Men stemningen er ikke som den plejer. Tankerne hos de tre drenge kredser om det, der aftenen før har udspillet sig i Paris.

En koncertsal er blevet angrebet af terrorister med maskingeværer. Tilfældige mennesker er blevet skudt ned på åben gade. Og foran et stadion har tre mænd sprængt sig selv i luften, dræbt en og såret flere andre.

De uhyggelige begivenheder bliver derfor kimen til det nummer, Martin Skriver, Søren Bregendal og Johannes Nymark, der sammen danner bandet, skriver den aften.

- Da vi sad der, fandt vi på linjen "Soldiers of Love" (Kærlighedssoldater, red.). Vi var lidt i tvivl om, hvorvidt det var klichéfyldt, men det var bare sandt for os. Det er jo det, vi skal være. Vi skal være kærlighedssoldater og ikke soldater i krig, fortæller Martin Skriver, der sammen med de to andre er i Stockholm forud for Eurovision, der finder sted denne uge.

- Vi var følelsesmæssigt det sted, som alle er, når der sker sådan noget. Men det, der skete i Paris, er jo ikke et enkeltstående tilfælde, det er jo allestedsnærværende. Vi fornemmer det også, når vi er her i Stockholm. Der er en terrortrussel og et højt sikkerhedsberedskab. Vi mener, tiden er inde til, at vi inviterer til en anden vej, siger han.

Og det er netop dét, der er i fokus for de danske grandprix-drenge, når de torsdag aften går på scenen i Globen i den anden af de to semifinaler, der går forud for den store Eurovision-finale.

- For mig handler Eurovision ikke om Danmark og om Danmarks farver. Jeg er her ikke for at promovere Danmark som et unikum. Jeg er her for at promovere en universel ånd, der handler om det fællesskab og det kærlighedsbudskab, vi har, fortæller Søren Bregendal.

Semifinalen i Eurovision, hvor Danmark skal dyste om finaleplads, finder sted torsdag aften klokken 21.00, og sendes direkte på DR1. Den store finale løber af stablen på lørdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip