Thaksin Shinawatra: Undtagelsestilstand er forventeligt

Thailands tidligere premierminister Thaksin Shinawatra er ikke overrasket over, at det thailandske militær natten til tirsdag har indført undtagelsestilstand i det uroplagede land.

- Dekretet om undtagelsestilstand er forventeligt. Jeg håber dog, at ingen af parterne vil overtræde menneskerettighederne og endvidere ødelægge demokratiet, siger Thaksin Shinawatra på Twitter.

Thaksin Shinawatra var premierminister i Thailand fra 2001, og indtil han blev afsat ved et militærkup i 2006. Han er idømt to års fængsel in absentia for magtmisbrug og korruption.

Han beskyldes dog for fortsat at have styret Thailand gennem sin søster Yingluck Shinawatra, der blev premierminister i 2011. Yingluck blev imidlertid afsat sammen med ni andre ministre på grund af magtmisbrug den 7. maj.

Den thailandske hær understreger, at der ikke er grund til panik. Folk kan leve deres liv som hidtil, og der er ikke tale om et militærkup, hedder det i dekretet.

Thailand forsøgte i februar at holde parlamentsvalg, men det blev annulleret, da oppositionen boykottede valget. Nu er der planlagt et nyt parlamentsvalg den 20. juli.

Situationen betyder, at Thailand i praksis ikke ledes. Den snart 10 år gamle konflikt mellem Shinawatra-familien og eliten - de såkaldte gulskjorter har kørt landet så langt ud, at situationen synes fastlåst.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip