Thorning afviser igen rygter om EU jobjagt

Skrevet af admin

24/03/2014

Dagens topnyheder

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser på et pressemøde mandag aften i Haag endnu en gang, at hun skulle være kandidat til jobbet som formand for EU-Kommissionen, når der i løbet af de kommende måneder skal findes en afløser for José Manuel Barroso.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige i den diskussion. Jeg er rigtig glad for at være statsminister i Danmark. Og jeg har indset, at lige meget hvad jeg siger, så nytter det ikke noget.

- Men jeg vil understrege igen, at jeg er rigtig rigtig glad for at være statsminister i Danmark. Jeg synes også, det er godt for Danmark, at vi har en socialdemokratisk ledet regering.

- Så det er sådan set det, jeg gerne vil fortsætte med at være, siger statsministeren.

Afvisningen kommer, efter at Thornings navn de seneste måneder for alvor er begyndt at cirkulere på rygtebasis i Bruxelles, hvor der blandt journalister, diplomater og EU-embedsmænd spekuleres og udveksles mere eller mindre løse rygter om den kommende job-kabale i EU.

Thorning havde mandag eftermiddag et kort møde med sin britiske kollega, premierminister David Cameron, der ifølge britiske embedsmænd selv havde ønsket at diskutere EU-reformer og fremtiden for EU-Kommissionen.

Men ifølge Thorning er det ikke fordi hun og Cameron har talt om den forestående besættelse af jobbene som kommissionsformand, EU-præsident og EU udenrigschef.

Thorning nævner selv, at det blandt andet handler om de noget forskellige danske og britiske debatter om forholdet til EU.

- Han er selvfølgelig også optaget af, hvilke diskussioner vi har, siger statsministeren og påpeger, at Danmark modsat Storbritannien vil være tæt på kernen i EU og også føler sig tæt på euroen.

- Men der er også diskussioner, vi er fælles om, siger hun og nævner de danske og britiske diskussioner om EU-borgeres brug af velfærdsydelser.

Statsministeren mener selv, at Cameron syntes "det var interessant at høre om" hendes forsøg på i sidste uge at indlede en dialog med kommissionsformand Barroso om det, hun kalder nye "værn", hvis EU-lande føler enkelte velfærdsydelser under for stort pres.

/ritzau/