Thorning langer ud efter Venstre og Dansk Folkeparti

Et folketingsvalg nærmer sig, og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) benyttede derfor også sin taletid 1. maj til at lange ud efter både Venstre og Dansk Folkeparti, der står til at blive de helt store sejrherrer ved et kommende valg.

Dansk Folkeparti ligger i flere målinger til at blive landets næststørste parti på bekostning af Socialdemokraterne, mens Venstres Lars Løkke Rasmussen står til at blive statsminister.

Men man risikerer at vende tilbage til tilstandene i 00'erne, hvor der senest var en borgerlig regering med Dansk Folkeparti som støtteparti, advarer Thorning.

- Skattekroner var med til at finansiere, at nogen hoppede over i køen hos lægen. Der blev givet skattelettelser på flere hundredetusinde kroner til de rigeste danskere. Og i stedet for at have styr på økonomien sagde man: Går den så går den, siger Thorning.

- Det kan godt være, at det var et visionært samarbejde for alle dem, som tror på et samfund, der bygger på en ideologi om, at jo mindre jeg hjælper andre, jo mere kan jeg hjælpe mig selv. Men ved I hvad: Det var ikke et godt samarbejde for Danmark, siger hun.

I sin tale, som blev holdt hos 3F i Holstebro tidligt torsdag morgen, angriber hun, at Venstre kun tror på "skattelettelser og nulvækst". Og dermed kommer hun også ind på de to områder, som står til at blive helt centralt i en kommende valgkamp.

- Der er bare et problem. Vi må ikke rigtig høre, hvor pengene skal komme fra. Altså ud over besparelser på de arbejdsløse. Og gennem nulvækst i velfærden.

- Venstre vil nulstille vores fælles velfærd. Det betyder færre offentligt ansatte. Det betyder dårligere mulighed for at tage os af vores ældre, siger hun.

Og det samme med Dansk Folkeparti, der ifølge en opgørelse, som Socialdemokraterne har fået lavet hos forskellige ministerier, har givet løfter for 155 milliarder kroner uden at finde finansiering.

Socialdemokraterne betegner det som tomme løfter, der ikke kan indfries, og pengene blev hurtigt døbt "tulliarder" efter Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Derfor vil jeg til enhver tid vælge en hvilken som helst konkret forbedring for danskerne end nok så mange "tulliarder" på taget, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip