Thorning: Østergaard vil sikre job og velfærd

De Radikales nye leder, Morten Østergaard, bliver en meget kompetent afløser for Margrethe Vestager.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), efter at det søndag blev afgjort, at Morten Østergaard tager over for Margrethe Vestager, der skifter til en post som Danmarks næste EU-kommissær.

- Jeg har arbejdet sammen med Morten Østergaard i flere år, og jeg kender ham som en dygtig og erfaren politiker med klare visioner for Danmark, siger Helle Thorning-Schmidt i en skriftlig kommentar.

Hun tilføjer:

- Jeg kommer til at savne Margrethe Vestager i dansk politik, men er sikker på at Morten Østergaard bliver en stærk og markant leder for de radikale.

Ud over at blive ny leder for De Radikale overtager Morten Østergaard også Margrethe Vestagers post som økonomi- og indenrigsminister, der en af de tungeste ministerposter i regeringen.

Fra sit nye kontor i Slotsholmsgade få hundrede meter fra Statsministeriet vil Morten Østergaard få ansvar for føre nogle af regeringens centrale beslutninger ud i livet. Morten Østergaard lægger dog ikke op til ændringer i De Radikales politik.

Også Thorning lægger op til et uændret samarbejde mellem de to regeringspartier:

- Socialdemokraterne og Radikale Venstre har en lang tradition for et tæt og resultatorienteret samarbejde. Det samarbejde glæder jeg mig nu til at fortsætte med Morten Østergaard, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun lægger vægt på, at den nye radikale leder er optaget af nogle af de samme centrale områder, som Socialdemokraterne.

- Morten Østergaard brænder for at styrke Danmark og passe på vores fællesskab. Han er dybt optaget af at sikre flere job og bedre velfærd, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip