Thorup melder midterforsvarer klar til EM-semifinale

Frederik Sørensen har fået meget omtale under U21-EM i fodbold, men næppe den, han havde håbet.

Midterforsvareren blev skadet i baglåret og måtte udgå efter 25 minutter, da Danmark den 17. juni vandt 2-1 over Tjekkiet i EM-premieren i Prag.

Siden måtte Frederik Sørensen stå over i gruppekampene mod Tyskland og Serbien, men nu er han klar til lørdagens semifinale mod Sverige.

Det fortalte Danmarks landstræner, Jess Thorup, fredag aften ved et pressemøde i Generali Arena i Prag.

- For første gang i denne turnering har jeg alle 23 spillere klar til kamp, siger Jess Thorup.

Landstræneren har hidtil haft den praksis ved EM, at de to spillere, han har haft med til pressemødet dagen før en kamp, efterfølgende også har været med i startopstillingen.

Han var ved pressemødet fredag flankeret af netop Frederik Sørensen og angriberen Nicolai Brock-Madsen.

Jess Thorup ønsker dog ikke at afsløre noget om, hvorvidt Frederik Sørensen vender tilbage til midterforsvaret, og om Nicolai Brock-Madsen bliver frontangriber mod Sverige.

- Det er den første kamp, hvor jeg har alle 23 spillere til rådighed, og det er jeg rigtig tilfreds med. Jeg kan vælge fra hylde et.

- Jeg vil ikke sige noget nærmere om startopstillingen, siger landstræneren.

Danmark vandt overraskende gruppe A foran EM-favoritten Tyskland, mens Sverige også leverede en artig overraskelse ved at blive nummer to i gruppe B. Holdet sluttede efter Portugal, men foran både Italien og England.

- Næppe mange fodboldeksperter havde troet, at Danmark og Sverige var favoritter til at gå videre til semifinalerne, men nu er begge hold der, siger Jess Thorup.

Mens Danmark har spillet alle tre kampe i Prag, er det første gang, Sverige skal spille i Tjekkiets hovedstad ved EM.

Svenskerne spillede deres to første kampe, 2-1 over Italien og 0-1 mod England, i Olomouc, mens Sveriges afsluttende 1-1-kamp mod Portugal blev spillet i Uherské Hradiste.

Danmark spillede de første to EM-kampe, 2-1 over Tjekkiet og 0-3 mod Tyskland, i Eden Arena i Prag, der også skal lægge græs til finalen.

2-0-sejren over Serbien blev sikret i Generali Arena, traditionsklubben Sparta Prags hjemmebane, der altså også danner ramme om semifinalen lørdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip