Thulesen på V-landsmøde: Løkke skal give indrømmelser

Lars Løkke Rasmussen (V) skal være klar til at give store politiske indrømmelser, hvis han skal have opbakning fra Dansk Folkeparti efter næste valg.

Det fastslår partileder Kristian Thulesen Dahl, efter han søndag gæsteoptrådte i en rundkredsdiskussion som afslutning på Venstres landsmøde i Herning.

- Venstre er meget forhippet på at komme tilbage i regeringskontorerne, og vi håber, at de er så forhippede, at de er villige til at give Dansk Folkeparti meget stor indflydelse på dansk politik fremover, konstaterer Kristian Thulesen Dahl.

I en halv time snakkede han cykling, sushi og til tider også politik med Lars Løkke Rasmussen, De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, og lederen af Liberal Alliance, Anders Samuelsen.

Intentionen fra Venstres side var at udstråle fællesskab i blå blok.

- Vi sender et stærkt signal om, at det kan godt lade sig gøre. Hvis der er et flertal af de partier, der er repræsenteret her, så skal vi nok finde ud af det, forklarer Lars Løkke Rasmussen.

Men Kristian Thulesen Dahl vil ikke indgå et eksklusivt samarbejde med Venstre.

- Jeg satte mig i en sofa under førstebehandlingen af finansloven sammen med SF og Enhedslisten og snakkede om dagpengene. Derfor kommer jeg også gerne her, forklarer Thulesen Dahl.

Han bemærker, at Venstre-formandens landsmødetale, som blev holdt lørdag, var ukonkret på en række punkter, og dér ser han mulighed for indflydelse.

- Jeg synes sådan set, det er udmærket, at Lars Løkke ikke er så bastant på sine områder. Det må være en erkendelse af, at hvis der kommer et regeringsskifte ved næste valg, så skal han forhandle, og han skal give Dansk Folkeparti store indrømmelser.

- Det glæder mig, at han ikke går ind i et hjørne og gør det meget svært for sig selv, men har en fleksibilitet lagt ind i forhold til Venstres udgangspunkt, siger Dansk Folkepartis formand.

Et af de steder, hvor han er uenig med Venstre, er den fremtidige udvikling i de offentlig udgifter, hvor Dansk Folkeparti budgetterer med en årlig vækst på 0,8 procent, mens Venstre vil have nulvækst.

- Når Lars Løkke siger, at vi skal have en bedre sundhedssektor, så er jeg rigtig glad for, når vi kommer til at diskutere økonomisk politik, så vil han blive nødt til at bevilge flere penge på sygehusområdet.

- Og når dagen er omme, så har vi en chance for at ende ret tæt på det, som vi går til valg på, forudser Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/

 

Dagens Gossip