Tidligere Dong-chef på vej ind i DSB's bestyrelse

Når DSB-bestyrelsen 17. marts samler op på det forgangne år sammen med transportminister Magnus Heunicke (S) ved det årlige virksomhedsmøde, er det med en udskiftning på dagsordenen.

Således fremgår det af indkaldelsen fra bestyrelsesformand Peter Schütze, at bestyrelsesmedlem Lilian Merete Mogensen ikke genopstiller, og at ministeren i stedet indstiller den tidligere chef for Dongs vindmølleforretning Christina Grumstrup Sørensen.

Hun er i dag partner i virksomheden Copenhagen Infrastructure Partners, men var ansat hos det statsejede energiselskab, da det i foråret 2012 kom på alles læber efter fyringen af administrerende direktør Anders Eldrup.

Eldrups exit blev begrundet med, at han uden bestyrelsens godkendelse havde givet ekstraordinære lønforhøjelser og bonusordninger til fire nøglemedarbejdere.

De fire har siden forladt Dong og sammen startet netop Copenhagen Infrastructure Partners, hvor Christina Grimstrup Sørensen i dag er partner.

I DSB's bestyrelse erstatter hun Lilian Merete Mogensen, som er koncerndirektør i ATP og direktør for Udbetaling Danmark.

Hun indtrådte i bestyrelsen i 2009 og sad således med ved bordet, da selskabet i 2011 under stort postyr fyrede topchef Søren Eriksen som følge af DSBFirst-skandalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip