Tidligere FCK-træner: Danmark er lysår foran Portugal

Danmarks fodboldlandshold får pæne ord med på vejen af den tidligere FCK-træner Hans Backe inden tirsdagens EM-kvalifikationsopgør mod Portugal.

Backe, der er ekspertkommentator for den svenske tv-station Kanal 5, siger i et interview med avisen Sportbladet, at han er meget mere optimistisk på Danmarks end på Portugals vegne, når det gælder fremtiden.

- Danmark er lysår foran Portugal, når det gælder generationsskiftet. Danmark har fire-fem helt unge spillere, som allerede er en del af startopstillingen, og på den måde er man kommet langt i processen med at gøre holdet yngre, siger Backe, der både blev dansk mester med AaB og FC København.

Backe er sikker på, at det danske hold fortsat har sine bedste kampe foran sig i EM-kvalifikationsgruppe I, hvor det hidtil er blevet til en sejr over Armenien og uafgjort mod Albanien.

- Holdet kommer til at vokse i løbet af kvalifikationsturneringen, efterhånden som det bliver spillet bedre sammen, mener svenskeren.

Han skal kommentere kampen og glæder sig specielt til at se Pierre-Emile Højbjerg, som efter Backes mening burde være blevet lejet ud af Bayern München inden sæsonen.

- Det er lidt underligt med Højbjerg, at han ikke blev lånt ud, så han kunne få mere spilletid. Men ellers har danskerne jo spillere som Viktor Fischer, Nicolai Boilesen og Christian Eriksen, der allerede er slået igennem, siger Backe til avisen.

Portugal var i øvrigt det europæiske hold med den højeste gennemsnitsalder i startopstillingen ved sommerens VM i Brasilien.

Portugiserne, der spillede med fra start i VM-kampene, havde en gennemsnitlig alder på 29 år og 103 dage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip