Tiger Woods om Mandela-møde: Inspirerende oplevelse

Den afdøde Nelson Mandela var en mand, som bliver hyldet og husket for mange ting. En af dem er hans evne til at bruge sport til at samle en nation, som traditionelt har været splittet mellem hvide og sorte.

Fredag bliver han hyldet af såvel sportspolitikere som sportsfolk, som den tidligere sværvægtslegende, bokseren Muhammed Ali, golfstjernen Tiger Woods og den tidligere Formel 1-verdensmester Lewis Hamilton.

Fifa-præsident Sepp Blatter kaldte allerede torsdag Nelson Mandela for en af historiens største humanister.

Tiger Woods mødte Nelson Mandela sammen med en anden golfstjerne Ernie Els i 1998. Et møde de begge husker.

- Han inviterede os ind i sit hjem, og det var et af de mest inspirerende møder, jeg nogensinde har oplevet, siger Tiger Woods, mens Ernie Els er nogenlunde enig.

- Han behandlede os, som var vi hans to sønner. Hans oprigtighed var fantastisk, og det efterlod et indtryk for livet hos os begge, siger Ernie Els.

Muhammed Ali kalder det sørgeligt, at en mand, som inspirerede alle til at bryde grænser og gå efter det uopnåelige, nu er død.

- Han fik os alle til at indse, at vi skal passe på hinanden, og at vores brødre kan have alle hudfarver, siger Ali i en pressemeddelelse.

Sydafrikas tidligere landstræner i cricket, Shaun Pollock, måtte forlade sit job, efter at landsholdet røg ud af VM i 2003, fordi man ikke havde læst reglerne ordentligt i forbindelse med regnfulde kampe. Han husker også et opkald kort efter fra Mandela.

- Han ringede for at rose mig for måden, jeg havde håndteret situationen på, og for bare at høre, hvordan jeg havde det, siger Shaun Pollock.

I fodboldverdenen er mange samlet i Brasilien til fredagens VM-lodtrækning. Tidligere og nuværende stjerner kommenterer Mandelas død på det sociale medie twitter.

- Tak for dit arbejde, dit eksempel. Du vil altid være hos os, skriver Cristiano Ronaldo.

Den brasilianske Ronaldo, som var en stjerne i begyndelsen af dette årtusinde, hylder også Mandela:

- Du ændrede verden. Tak. Hvil i fred.

- I kampen mod raceadskillelse i Afrika, markerede Mandela sin tilstedeværelse i denne verden med en enestående lektion i medmenneskelighed, skriver en anden tidligere brasiliansk fodboldstjerne Romario.

- Lad os fortsætte hans arbejde. Han var en af de mest indflydelsesrige personer i mit liv. Han var min helt, min ven, skriver Pele.

/ritzau/

 

Dagens Gossip