Tilrejsende står bag hvert fjerde indbrud i Danmark

Mere end hvert fjerde indbrud i Danmark bliver nu begået af tilrejsende.

I årets første tre måneder er flere end 2000 statsborgere fra 12 østeuropæiske lande blevet sigtet for overtrædelser af straffelovene og særlovene, og 27,4 procent af alle sigtelser for indbrud i private hjem står tilrejsende udlændinge for.

Det viser en opgørelse, som Rigspolitiet har udarbejdet for Justitsministeriet, skriver Berlingske.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) vil nu nedsætte en hurtigtarbejdende arbejdsgruppe i ministeriet med folk fra politiet og udlændingemyndighederne. De skal undersøge, hvordan indsatsen mod kriminelle østeuropæere kan styrkes.

- Arbejdsgruppen skal se på, om vi kan styrke politiets værktøjer yderligere, eksempelvis ved at bruge mere kontrolteknologi, hvordan vi styrker kontrollen især i grænseområderne og i lufthavnen, og hvordan vi kan trække mere på udlandet og indgå i nye partnerskaber, siger Karen Hækkerup til Berlingske.

Siden 2010 er antallet af østeuropæere, der er blevet sigtet efter straffeloven og særlove steget markant. I 2010 blev 6752 fra 12 forskellige lande i Østeuropa sigtet, mens tallet i 2013 lå på 10.258 personer. I årets første tre måneder er tallet 2351.

Michael Ask, leder i Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, ser det som et alvorligt problem.

- Dette er mere uhåndterbart og mere spredt end eksempelvis bande- og rockerkriminaliteten, hvor vi ved meget mere om grupperne.

- Vi gør rigtig meget allerede, men vi skal hele tiden spørge os selv, om vi gør det godt nok, og vi har overvejelser i Rigspolitiet og i kredsene om, hvordan vi kan forbedre os og justere koncepterne, siger Michael Ask ifølge avisen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip