Tour de France er tilbage på tysk tv efter boykot

Skrevet af admin

462 uger siden

|

09/07/2015

Dagens topnyheder

De tyske cykelryttere i Tour de France rider på en medgangsbølge for tiden, hvor de har sat sig på tre ud af de første fem etaper.

De gode resultater i det hårde cykelløb er givetvis skyld i, at Touren er kommet tilbage på tysk tv siden en boykot i 2012, hvor tv-kanalen ARD besluttede sig for at boykotte løbet på grund af de mange dopingskandaler, og det dårlige rygte sporten fik.

Men nu er cykelløbet tilbage i varmen, lyder det ifølge AFP.

- Jeg er meget glad for medieopmærksomheden, som vi får fra Tyskland i de første udsendelser. Jeg synes, det er en stor ære efter fire eller fem succesfulde år for tyske ryttere, siger André Greipel, som vandt 5. etape i Amiens i en medrivende slutspurt.

I sidste års Tour de France vandt de tyske ryttere fem ud af de første ni etaper, og et tilsvarende billede er ved at tegne sig i år, hvor tyske ryttere kører i den gule førertrøje og den grønne pointtrøje.

Greipel var af flere afskrevet som en af de bedste sprintere, og få nævnte tyskeren blandt favoritterne til at vinde den grønne pointtrøje i år, som han kører i for tiden.

- De sidste år er nogle, vi kan være stolte af, fordi vi med vores sejre får opmærksomheden på Tour de France tilbage i Tyskland, siger Greipel.

Landsmanden Tony Martin kører i den gule førertrøje, efter at han vandt brostensetapen tirsdag på imponerende vis.

- Det er en store ære, at tysk tv er tilbage. Vi har vist gode resultater, succesfulde resultater, siger Martin.

Fra 2012 frem til og med onsdagens etape har tyskerne taget 24 etapesejre i Tour de France.

/ritzau/