Træner kritiserer ny håndboldregel: Skaber kedeligt spil

Fem regelændringer træder 1. juli i kraft i både international håndbold og dansk elitehåndbold.

Særligt én af reglerne bliver modtaget med stor negativ respons blandt flere danske trænere. Fremover må man angribe med syv spillere, uden at en af dem er iført målmandstrøje som hidtil.

Niels Agesen, der er træner for Nykøbing Falster kvindehold, har sammen med flere andre trænerkolleger protesteret over den nye regel.

Han får blandt andet opbakning fra cheftræner for håndboldherrerne i Sønderjyske, Morten Henriksen, som fortæller om sin utilfredshed over for TV2 Sport.

Ifølge Niels Agesen vil den nye regel få store konsekvenser for håndboldspillet.

- Vi kan spille syv mod seks hele tiden. Det vil sige, at vi langt hen ad vejen kommer til at fjerne duelspillet fra de fleste af spillerne, fordi vi på et område bare kommer til at spille fire mod fire og tre mod to.

- Groft sagt er jeg bange for, at den del af spillet, som jeg synes er allermest spændende og fundamentet i spillet med at skabe rum som angrebsspiller, bliver meget mindre.

- Det bliver kedeligt at se på, siger håndboldtræneren.

Niels Agesen har på Facebook oprettet gruppen "Boykot den nye syv mod seks regel", som har flere tusinde følgere.

Han forklarer, at de med den nye regel vil komme til at træne meget syv mod seks, fordi de ellers vil blive straffet på det.

Foruden den omstridte regel træder fire andre regler i kraft. Det er en ny regel om passivt spil, sportslig optræden i kampens sidste halve minut, uddeling af karantæne og karantæne for "film".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip