Tragedie afværget: Lissabon-derby udsat

Kampen mellem de to Lissabon-klubber Benfica og Sporting blev søndag udsat og publikum evakueret, da stærke vinde greb fat i taget og rev dele af det løst.

Præsidenten for den portugisiske fodboldliga, Mario Figueiredo, siger, at man ved evakueringen "udgik en tragedie". Det blev besluttet at tømme stadion, efter at glasstykker faldt til jorden, fortæller han.

- Der var små stykker glas, der var faldet ned fra taget, siger Figueiredo på en pressekonference på det store Estádio da Luz, der skal huse Champions League-finalen i maj.

- Der blev holdt et krisemøde omkring 15 minutter før kickoff, og vi spurgte civilforsvaret, om vi kunne sætte kampen i gang. Man sagde nej og bad os evakuere stadion så hurtigt som muligt.

Mens vinden blæste affald og vragstykker rundt på banen, fik tilskuerne i første omgang at vide, at kampen var blot var forsinket. Men den blev efterfølgende aflyst - på det tidspunkt skulle kampen være gået i gang.

- Heldigvis skete det på det rette tidspunkt, for lidt efter begyndte dele af taget af falde af. En tragedie blev afværget, siger Mario Figueiredo.

- Vi blev nødt til at træffe en drastisk beslutning, fortsætter han.

Sporting Lissabons fans mener dog, at evakueringen skete for langsomt.

- Sporting-fans fik først lov til at forlade stadionet omkring en time efter, at det blev udmeldt at kampen var blevet udsat, siger fanklubben i en meddelelse.

Fansene mener, at det var uansvarligt, at de ikke måtte forlade stadion tidligere, lyder det videre.

Lissabon-derbyet bliver nu spillet tirsdag i stedet.

Stadionet, der har plads til over 65.000 tilskuere, stod færdigt i 2003 og blev brugt under EM i 2004

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip