Tre kvinder i London var måske slaver i 30 år

Skrevet af admin

|

21/11/2013

Dagens topnyheder

Britisk politi siger, at det har reddet tre kvinder fra et hus i London, hvor de øjensynligt har været holdt som husslaver i op imod 30 år.

Der er ingen tegn på seksuelt misbrug af kvinderne, som ikke er i familie med hinanden. Kvinderne er 69, 57 og 30 år.

- Vi har set mange sager med slavelignende forhold og tvangsarbejde. Vi har set nogle tilfælde, hvor det har stået på i op til 10 år.

- Men vi har aldrig set noget i et omfang som dette, siger politiinspektør Kevin Hyland fra en særlig enhed i Londons politi, som bekæmper menneskesmugling.

Han siger, at de tre kvinder har haft begrænset frihed igennem årene, og at den yngste øjensynligt har været i tvangsarbejde igennem hele sit liv.

Den 69-årige kvinder er fra Malaysia, den 57-årige er irsk, og den 30-årige er brite.

En mand og en kvinde er anholdt i forbindelse med sagen. De to anholdte, der er 67 år, blev anholdt i deres hjem i det sydlige London tidligt torsdag.

I en erklæring fra Londons politi hedder det, at anholdelserne er led i en efterforskning af slaveri og tvangsarbejde i private hjem. Anholdelserne skete torsdag, mens de tre kvinder blev reddet af politiet den 25. oktober.

Kvinderne havde angiveligt adgang til telefon, men havde meget begrænset frihed. Politiet siger, at de tre kvinder skrækslagne for det anholdte par.

Efterforskningen blev indledt, da en velgørenhedsorganisation, Freedom Charity, meddelte myndighederne, at en kvinde i et telefonopkald havde sagt, at hun var blevet tilbageholdt i et hus igennem 30 år mod sin vilje.

- Det var en tv-dokumentar om tvangsægteskaber, der var den katalysator, som fik et af ofrene til at ringe til Freedom Charity og bede om hjælp, siger Kevin Hyland.

- Alle tre kvinder er stærkt traumatiserede. De er bragt til et sikkert sted, siger politiet.

I sidste måned viste et indeks - The first Global Slavery Index fra Walk Free Foundation - at næsten 30 millioner mennesker lever som slaver. Ifølge indekset er der omkring 4000 slaver i Storbritannien.

/ritzau/Reuters