Tropisk storm afbryder eftersøgning af malaysisk fly

En cyklon har bremset eftersøgningen fra luften af det forsvundne passagerfly fra Malaysia Airlines, som menes at være styrtet ned i Det Indiske Ocean.

Op til 10 militærfly skulle ellers have fløjet ud over havet tirsdag i håbet om at spotte vragdele fra MH370, som forsvandt i begyndelsen af marts med 239 mennesker om bord.

Men uvejret har afbrudt planerne. 10 skibe fortsætter dog eftersøgningen i havet.

Australien fører an i jagten på passagerflyet, der forsvandt under ruten fra Kuala Lumpur til Beijing.

Det bedste spor i eftersøgningen har ifølge myndighederne været signaler i havet, der kan stamme fra flyets sorte boks. Men boksens forventede batterilevetid på 30 dage er allerede overskredet med flere døgn.

En amerikansk miniubåd af typen Bluefin-21 er i gang med at undersøge havbunden og et indsnævret område omkring stedet, hvor et af fire signaler blev opsnappet.

To tredjedele af den planlagte eftersøgning under havoverfladen er allerede blevet foretaget uden resultat. Miniubåden ventes at være færdig med at lede i dybet inden for få dage.

Miniubåden er knap fem meter lang, vejer 750 kilo og kan nå ned i en dybde på 4,5 kilometer. Det svarer til omtrent den dybde, hvorfra signalerne blev opfanget.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip