Tyrkiet har stadig ikke svaret i Hedegaard-sag

Alle danske forsøg på at lokke et svar ud af Tyrkiet i forbindelse med den pludselige løsladelse af den mistænkte bagmand bag attentatforsøget på forfatter og islamkritiker Lars Hedegaard, er foreløbig endt som slag i en dyne.

Det fremgår af en redegørelse for sagen fra justitsminister Mette Frederiksen (S) til Folketinget.

I slutningen af oktober oplyste Tyrkiet, at den mistænkte BH ikke - som lovet - kunne udleveres til Danmark, fordi har var blevet løsladt fra sin fængselscelle.

Siden da har man fra dansk side forsøgt at få tyrkerne til at svare på, hvem den formodede attentatmand er udleveret til - og ikke mindst hvorfor - men svaret blæser stadig i vinden.

"De tyrkiske myndigheder har endnu ikke – trods flere anmodninger herom fra dansk side – givet en redegørelse for, hvad der nærmere er sket i sagen, herunder oplysninger om, hvornår den pågældende er blevet løsladt og baggrunden for løsladelsen", hedder det i redegørelsen fra justitsministeren.

"Det er meget utilfredsstillende, at de tyrkiske myndigheder endnu ikke har oplyst, hvad der nærmere er sket i sagen", skriver Mette Frederiksen.

Justitsministeren anfører samtidig, at Danmark reelt ikke har nogen mulighed for at indbringe sagen for en domstol, selvom det skulle vise sig, at Tyrkiet fortsætter tavsheden.

"Der er således ikke nogen håndfaste retslige reaktionsmuligheder i sagen", hedder det i svaret fra Mette Frederiksen.

Til gengæld er der mulighed for at rejse sagen i en komité under Europarådet, hvilket regeringen har tænkt sig at gøre i de kommende dage.

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) har tidligere understreget, at Danmark ville tage sagen op i EU, hvilket ifølge Udenrigsministeriet er sket.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip