Tysk cykelveteran mister sejr tæt på målstregen

Den tyske cykelveteran Jens Voigt er ikke let at holde nede.

Tyskeren er i gang med sin karrieres sidste cykelløb ved etapeløbet USA Pro Challenge i Colorado, og torsdag var han meget tæt på at snuppe sin sejr nummer 64 i en flot karriere.

Tyskeren fra Trek-holdet var kørt alene fra en større udbrydergruppe 40 kilometer før målstregen i Colorado Springs.

Længe lå hans føring omkring et minut. Fem kilometer før mål havde den hårdt kæmpende tysker 35 sekunders forspring. Men lange lige veje og en motorvejsbro til sidst var ikke til udbryderens fordel, og to kilometer fra mål var føringen svundet ind til 20 sekunder - 900 meter før mål var det slut.

- Man er nødt til at spille de kort, man har fået i livet. I dag var dét det eneste, jeg havde. Jeg gav alt, og det er vel historien om mit liv. At give alt, siger Jens Voigt, som i stedet måtte se den hurtige italiener Elia Viviani (Cannondale) løbe med sejren.

Da de store World Tour-hold så, at Jens Voigt var den eneste tilbageværende udbryder, stoppede de jagten på tyskeren, men især Cannondale og de mindre amerikanske cykelhold ville det anderledes.

Den danske cykelrytter Rasmus Guldhammer, som har en prøvekontrakt med Tinkoff-Saxo for resten af denne sæson, blev nummer 12 i massespurten med rundt regnet 60 ryttere.

Amerikaneren Tejay van Garderen (BMC) fører løbet med et forspring på 20 sekunder til Tinkoff-Saxos polske stjernefrø Rafal Majka.

Jens Voigts sidste cykelløb mangler tre etaper og slutter på søndag i Denver.

/ritzau/