Tysk mavepuster: Philipp Lahm stopper på landsholdet

Festen er dårligt slut for de tyske fodboldfans, før de fredag fik sig en uventet mavepuster.

Anfører Philipp Lahm, som i søndags førte sit hold til VM-titlen med finalesejr over Argentina, stopper på landsholdet.

Det bekræftede i første omgang hans agent Roman Grill overfor nyhedsbureauet dpa, og siden han selv fredag formiddag.

- Jeg fortalte Joachim Löw (Tysklands landstræner, red.) om beslutningen allerede i mandags, siger Philipp Lahm til den tyske avis Bild.

- Beslutningen om at stoppe udviklede sig stille og roligt hen over sidste sæson, fortsætter han.

Beslutningen er overraskende, eftersom landsholdsanføreren kun er 30 år og stadig ser ud til at have flere år i sig på klubholdet Bayern München.

Philipp Lahm ringede selv til præsidenten for Tysklands fodboldforbund (DFB) Wolfgang Niersbach fredag morgen for at orientere ham om sin beslutning.

- Meget hurtigt i vores samtale forstod jeg, at det ikke ville nytte at forsøge at tale ham fra beslutningen, siger Wolfgang Niersbach til forbundets hjemmeside.

- Han var på landsholdet i 10 år, og han var ikke kun en enestående spiller, han var i høj grad også en rollemodel for andre. Jeg har takket ham for alt, han har gjort for DFB, fortsætter Wolfgang Niersbach.

Philipp Lahm har spillet 113 landskampe, og VM-titlen fra i søndags er kronjuvelen i hans karriere. Foreløbig rummer hans cv også en Champions League-triumf, seks Bundesliga-titler og seks tyske pokaltitler.

Han debuterede på landsholdet i 2004 og har spillet alle EM- og VM-slutrunder lige siden. Han har VM-bronzemedaljer fra 2006 og 2010, og EM-sølv fra 2008.

Før VM-slutrunden forlængede Philipp Lahm sin kontrakt med Bayern München. Den kontrakt løber indtil 2018.

/ritzau/

 

Dagens Gossip