Tyskland gennembanker Brasilien 7-1 i historisk VM-kamp

09/07/2014

Total tysk triumf. Og ditto brasiliansk nedsmeltning.

Det er den samlede konklusion efter en af de mest spektakulære kampe i VM-historien, som fandt sted tirsdag i Belo Horizonte.

Tyskland vandt semifinalen med ufattelige 7-1 over VM-værten, Brasilien, efter en kamp, hvor enhver spænding var væk efter en halv times spil.

Brasilien blev knockoutet på seks vanvittige minutter i første halvleg, hvor Tyskland gik fra 1-0 til 5-0. Og så var den kamp sådan set færdig, og publikum begyndte at sive fra stadion.

I finalen - Tysklands ottende i VM-regi - skal de tredobbelte verdensmestre møde enten Holland eller Argentina, som mødes onsdag i den anden semifinale.

Tysklands sejr er den største nogensinde i en VM-semifinale. Den tidligere rekord blev sat helt tilbage ved VM i 1930 i Uruguay.

Dengang vandt Argentina 6-1 over USA i semifinalen, og den senere verdensmester, Uruguay, udklasserede Jugoslavien med de samme cifre.

Brasiliens fald begyndte efter 10 minutter, da Thomas Müller bragte Tyskland foran 1-0 med sin femte scoring ved årets VM.

Bayern München-angriberen stod helt fri efter et hjørnespark, fordi hans snu angrebsmakker, 36-årige Miroslav Klose, havde sat Brasiliens David Luiz ud af spillet med en håndboldlignende screening.

David Luiz var anfører i fraværet af karantæneramte Thiago Silva, mens den skadede superstjerne, Neymar, var afløst af Bernard.

Silva og Neymar var i dén grad savnet for Brasilien, ikke mindst da det begyndte at gå helt galt midtvejs i første halvleg.

Først scorede Miroslav Klose sit 16. VM-mål, hvilket gør ham til den mest scorende nogensinde i VM-regi. Før semifinalen delte tyskeren rekorden med brasilianeren Ronaldo.

Den gamle måltyv sad som tv-kommentator på stadion i Belo Horizonte, og Ronaldo må have været nedtrykt, både over at se Klose tage rekorden og over at se den brasilianske indsats.

Efter 2-0-målet gik det stærkt. Først hamrede Toni Kroos bolden i mål med et godt skud, som målmand Julio Cesar måske burde have afværget.

To minutter senere spillede Kroos et-to med Sami Khedira, mens det brasilianske forsvar sejlede rundt som et Serie 5-hold med tømmermænd på en søndag formiddag.

Hvis man troede, at nu måtte det da stoppe, så tog man fejl.

Sami Khedira afsluttede de måske værste seks minutter i brasiliansk landsholdshistorie, da han uhindret kombinerede med Mesut Özil og scorede til 5-0.

Brasilien indledte anden halvleg med en decideret kamikazetaktik, som bestod i at have så mange spillere som muligt omkring det tyske straffesparkfelt.

Det gav flere gode muligheder til VM-værten. Men Manuel Neuer viste, hvorfor han er blevet kåret som verdens bedste målmand, blandt andet da han ad to omgange parerede afslutninger fra indskiftede Paulinho.

Taktikken måtte næsten give bagslag, og det skete da også.

Indskiftede Andre Schürrle scorede to gange mod slutningen af kampen, det sidste mål med et virkelig seværdigt skud via underkanten af overliggeren.

Fem sekunder før udløbet af de 90 minutter fik Oscar reduceret til 1-7, men det havde kun kosmetikkens skær over sig.

Mens Tyskland i ro og mag kan forberede sig til finalen på søndag i Rio de Janeiro, skal brasilianerne forsøge at rejse sig til kampen om bronze. Den bliver spillet lørdag i Brasilia.