Tyskland: Ny gæld ville være det værst tænkelige for EU

Det ville være det værst tænkelige, hvis EU begynder at skabe ny gæld, siger den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble, i en kommentar til den genopblussede debat om at lempe Den Europæiske Unions finansielle regler.

- Opbygning af ny gæld ville være den værst tænkelige fejltagelse, vi kunne begå, siger Schäuble i et interview med den tyske radiostation Inforadio.

- EU's medlemslande bør holde sig til de regler, som vi i fællesskab udarbejder. Hverken mere eller mindre, siger den tyske minister på et tidspunkt, hvor diskussionerne tager til om blandt andet Frankrigs og Italiens finanspolitiske problemer.

Mange mener, at de to lande og flere andre burde have mere tid til at få bragt deres finanser i orden.

- Tyskland er selv beviset på, at en fornuftig finanspolitik og en fortsat reduktion af underskuddet er en af forudsætningerne for varig vækst, pointerer Schäuble.

Tysklands vicekansler og økonomiminister, socialdemokraten Sigmar Gabriel, foreslog for nylig, at der bliver indført lempelser for økonomisk trængte lande i forhold til at leve til op til EU's regler.

Forbundskansler Angela Merkel har også reageret hurtigt ved at afvise, at der kan være grund til at ændre EU's budgetregler.

Den franske præsident, François Hollande, sagde for nylig, at han ikke tør håbe på genvalg i 2017, hvis regeringens initiativer til nedbringelse af den rekordhøje arbejdsløshed svigter.

- Hvis ikke arbejdsløsheden er faldet i 2017, har jeg hverken grund til at være kandidat eller chance for at blive genvalgt, sagde Hollande, som blev valgt på løfter om at bryde med den traditionelle sparepolitik i krisetider.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip