Tyskland og Rusland skal drøfte Ukraine igen

Ukraines premierminister opfordrer til nye forhandlinger med Rusland på "neutralt territorium", mens blodige kampe fortsætter i den østlige del af landet.

- Vi inviterer Den Russiske Føderation til at føre seriøse forhandlinger på neutralt territorium. USA og EU hjælper os med det, siger Arsenij Jatsenjuk til nyhedsbureauet Interfax.

Opfordringen kommer, samtidig med at den tyske udenrigsminister, Frank Walter-Steinmeier, besøger Ukraine under en mellemlanding på vej til et vigtigt møde med sin russiske modpart, Sergej Lavrov.

I Kijev opfordrer Steinmeier både Ukraine og Rusland til at respektere en fredsplan fra september, som ikke har kunnet stoppe konflikten, der siden april har kostet over 4100 mennesker livet.

Rusland og Ukraine har ført en lang serie af forhandlinger i forskellige formater og under forskellige omstændigheder og med skiftevis USA, EU, Frankrig, Tyskland og OSCE som mægler.

De prorussiske oprørere, der kæmper mod styret i Kijev, har i de seneste dage opfordret til nye forhandlinger i den hviderussiske hovedstad, Minsk, om ændringer af fredsplanen, og de har beskyldt Ukraine for at vige uden om.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har bekræftet, at russiske militærfly den seneste tid har øget antallet af strategiske flyvinger i nærheden af Nato-lande.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip