Tyve brød ind hos skattesagskommission

En computer og flere USB-stik blev i august stjålet fra Skattesagskommissionens kontor i Viborg, oplyser lokalpolitiet i Viborg. Ifølge Radio24syv er der ved indbruddet stjålet personfølsomme oplysninger.

Politikommissær Henrik Grove, der leder efterforskningen, vil over for Ritzau ikke kommentere karakteren af de oplysninger, som har været på computeren og USB-stikkene.

- Sagen er blevet behandlet ved et grundlovsforhør for lukkede døre, så det kan jeg ikke oplyse nærmere om, siger han.

Radio24syv har sine oplysninger om de personfølsomme oplysninger fra en skrivelse, som Skattesagskommissionens formand, Lars E. Andersen, har sendt til sagens parter.

Skrivelsen skulle indeholde et tavshedspålæg, som forbyder parterne og deres advokater at fortælle oplysningerne videre.

Ifølge politikommissær Henrik Grove er der tale om et almindeligt indbrud, som ikke har haft et politisk motiv.

- Den 14. august anholder vi to personer på fersk gerning i forbindelse med et indbrud. Hos dem finder vi effekter, som stammer fra andre indbrud. Blandt andet en computer, som viser sig at stamme fra et kontor, hvor Skattesagskommissionen holder til, siger han.

Alt i alt var tyvene ifølge Grove i besiddelse af effekter, som stammede fra fireforskellige gerningssteder, hvor der var begået indbrud mellem den 11. og 14. august.

- På grund af deres fortid, valgte vi at fremstille dem i grundlovsforhør, og det blev holdt for lukkede døre, fordi vi skal have anholdt yderligere en gerningsmand, fortæller Henrik Grove.

Med "fortid" henviser Grove til, at en af de begrundelser, som retten benytter til at fængsle for eksempel tyveknægte, er, hvis de har tidligere indbrud på samvittigheden.

Ofte bliver dørene til grundlovsforhør lukket, når der er medgerningsmænd på fri fod, så oplysninger, der kan være vigtige for politiets videre efterforskning, ikke slipper ud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip