UCI-boss afviser kritik i Menchov-sag: Vi gør alt rigtigt

Det kom som noget en overraskelse for cykelmiljøet, da det forleden blev kendt, at den pensionerede rytter Denis Menchov har fået en dopingkarantæne gældende til næste forår for nogle forseelser, der ligger langt tilbage i tiden.

Russeren stoppede karrieren for mere end et år siden, og Den Internationale Cykelunion (UCI), som tidligere har ageret aktivt i offentliggørelsen af sådanne sager, kunne se ud til at ville gemme sagen af vejen.

- Vi har håndteret denne sag helt og aldeles i overensstemmelse med normal procedure. Det er sådan, vi gør med antidopingsager. I Menchovs tilfælde accepterede han straffen, og når der er tilfældet, følger der en proces, og den proces er nu udført, siger Brian Cookson.

- Der er ingen ny politik eller ændring af strategi.

I stedet for at udsende en pressemeddelelse, som det tidligere er sket, var sagen nævnt på en liste, der kunne findes et sted på UCI's hjemmeside.

- Sagen lå på hjemmesiden, så den var ikke skjult for offentligheden. Når jeg ser tilbage, ville det være klogere, hvis vi havde bragt det for en dag mere aktivt.

Der er blevet spekuleret meget i, om den russiske rigmand Igor Makarov, præsident for det russiske cykelforbund, har haft indflydelse på sagen og måske har sørget for, at sagen ikke blev kommunikeret aktivt.

- Jeg kan 100 procent afvise, at mister Makarov på nogen måde har været involveret i denne sag. Jeg har ikke talt med ham om denne sag, siger Cookson, som kommer med en lille indrømmelse.

- Jeg tror, at vi skal forsøge at gøre det bedre fremover. Vi kan se på, hvordan vi præsenterer disse informationer til offentligheden.

Igor Makarov ejer også det russiske cykelhold Katusha.

Denis Menchov blev frataget sine resultater i Tour de France 2009, 2010 og 2012, men ikke eksempelvis sin sejr i Giro d'Italia i 2009.

Det kan også undre, eftersom dopingsagen bygger på uregelmæssigheder i russerens biologiske pas, og dermed ikke er en direkte positiv test, men udtryk for blodværdier, som over en længere periode er unormale.

- Eksperterne har analyseret data, og de kunne konkludere, at der var brud på reglerne i de perioder, hvor han nu er frataget resultater. Før denne periode var der ikke, siger Cookson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip