Udvist bornholmsk familie er samlet igen

Det var en sønderknust Benny Andersen, der den 14. november sidste år sagde farvel i lufthavnen til sin kone, der er af taiwansk oprindelse, og parrets 13 måneder gamle datter Emma. Men i dag blev blev en lykkelig Benny genforenet med sine kære. Det skriver Tv2Bornholm.  

LÆS OGSÅ: Det svære farvel: Benny tager afsked med familien

Den lille familie fra Hasle på Bornholm blev skilt ad for tre måneden siden, da Bennys kone, Luisa Lee, fik afslag på opholdstilladelse fra Udlændigenævnet på grund af, at den kronisk syge Benny tidligere har modtaget kontanthjælp. Da 40-årige Benny, som lider af en sjælen kronisk lymfesygdom, ikke selv kan tage sig af datteren, måtte Luisa Lee tage hende med til Taiwan. Bennys sygdom gjorde, at han ikke kunne rejse med til østen.     

LÆS OGSÅ: Udvisning af mor og et-årig datter: Johanne Schmidt kræver svar af Bødskov

Inden da havde familien boet sammen i Hasle i en periode. Og Emma, som i dag er 16 måneder, er født i Danmark og har dansk statsborgerskab.

Det er ved hjælp af et turistvisum, at Luisa Lee og Emma er kommet hjem i dag. Visummet gælder i tre måneder, oplyser Tv2Bornholm.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Inden Luisa Lee og datteren blev tvunget til at tage afsted, lovede Udlændingenævnet at genoptage deres sag - ganske vist med opsættende virkning, som betød at de stadig skulle rejse. Hele sagen om Benny og hans familie har vakt stor opsigt og debat. Flere politikere har blandet sig i sagen, og borgere har demonstreret i protest. 

 

Dagens Gossip