Uforbeholden DF-glæde over SU-krav

Studerende skal fortsat kunne få SU, selvom de bliver forsinket i deres studier, ingen studerende må få forringet deres muligheder for at gennemføre en uddannelse, og den sociale balance i studiestøtten må ikke forringes.

Sådan lyder tre ultimative krav fra regeringspartiet SF op til den SU-reform, regeringen er undervejs med.

Det vækker glæde hos Dansk Folkeparti, der er en del af SU-forliget og derfor får stor indflydelse på, hvordan SU-systemet kommer til at se ud fremover.

Dansk Folkeparti mener, ligesom SF, at man kan få de studerende hurtigere igennem uddannelserne ved at forbedre studievejledningen og ændre kulturen på studiestederne.

- På mange studier er kulturen, at man bruger et, to eller tre år extra i forhold til normeret tid. Dér mener jeg ikke, vi skal slå de studerende i hovedet ved at skære i deres SU, siger forskningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl (DF).

Han håber, at udtalelserne fra uddannelsesordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF) er udtryk for, hvad der bliver linjen i regeringens reformudspil, som sandsynligvis kommer i foråret.

Lisbeth Bech Poulsen siger i lørdagens udgave af Berlingske, at SF ikke først og fremmest vil kaste sine kræfter ind i at ændre SU-systemet, men i at få lavet uddannelsessystemet om.

- Vi vil gerne være med til at omprioritere midler inden for SU-systemet, men vi vil ikke være med til at forringe nogens muligheder for at gøre deres uddannelse færdig, siger Lisbeth Bech Poulsen til Berlingske.

Hun bekræfter over for avisen, at kravene er ultimative.

- Jeg er glad for SF's udmelding, for et eller andet sted må det jo være det, regeringen også står for, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

I Venstre tvivler SU-ordfører Mads Rørvig på, at SF's krav er forenelige med regeringens erklærede mål om at spare to milliarder kroner på uddannelsesstøtten.

- De har selv sat et mål om at finde to milliarder kroner. Men med de principper og de krav glæder jeg mig til at se, hvordan det kan lade sig gøre. Det bliver en udfordring, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip