Uheldsramt belgisk hold jubler: Sejren hang i luften

Omega Pharma-Quick-Step havde sat næsen op efter etapesejr og gul førertrøje til Mark Cavendish allerede fra Tourens 1. etape, men den britiske sprinter styrtede på førstedagen, og dermed sluttede den drøm.

Men fredag på 7. etape lykkedes det efter mange anstrengelser og forsøg det belgiske mandskab at snuppe en sejr, da Matteo Trentin vandt spurten millimeter foran Peter Sagan.

- Det lå i luften, at vi snart ville få en sejr, for vi har prøvet hver dag, siger holdkammeraten Tony Martin.

- Endelig fik vi udbytte af alle vores anstrengelser. Det er utroligt. Efter vi har mistet Cavendish, har det været hårdt for holdet, men vi har taget kampen op hver dag.

Matteo Trentin vandt også en etape sidste år i Tour de France, og han var en af holdets trumfer på fredagens etape til Nancy.

- Trentin var vores joker, for vi vidste, at han var i god form.

- Vi vidste, at han kunne komme over den sidste stigning. Han er en af de hurtigste, hvilket han viste i Schweiz Rundt og sidste år med etapesejren i Touren, siger Tony Martin.

Der var jubel foran det belgiske holds bus, men der har ikke været nervøsitet eller uro, selvom holdet stod uden sejr indtil fredag, fortæller sportsdirektør Brian Holm.

- Der har været ro på hele tiden. Vi er blevet for gamle til ikke at have ro på, og det har aldrig ført noget godt med sig at blive urolig.

- Vi vidste, at det ville blive sværere, når Mark ikke længere er med, og vi kørte på præcis samme måde i dag, som hvis Mark havde været med, siger Brian Holm.

Sportsdirektøren sagde fredag morgen før etapen, at han forventede at se Cannondale kontrollere etapen, og at hans klassementrytter Michal Kwiatkowski skulle køre Matteo Trentin frem til sejr. Sådan gik det.

- Man har en plan hver dag, og nogle gange lykkes det, andre dage gør det ikke. I dag lykkedes det på et hængende hår, siger Holm.

/ritzau/

 

Dagens Gossip